10 sikkerhetstips for tubekjøring

Ingenting definerer ordet familiemoro mer enn å tilbringe sommerferien på en trimaranbåt! Når det varme været kommer, vil du ikke finne deg selv stående mellom en Bennington-eier og båten deres. Men i all hastet med å komme seg ut på vannet, er det viktig å huske sikkerhetshensyn knyttet til enhver båtaktivitet.

Her er 10 sikkerhetstips for vanntube for å holde familien din trygg og smilende hele sommeren:

Sørg for at alle har på seg en personlig flyteenhet

Bare det å ha en haug med redningsvester om bord vil ikke hjelpe deg eller passasjerene dine i en nødsituasjon. Ta deg tid til å utstyre deg selv og hver av passasjerene dine med riktig flyteanordning for deres størrelse og vekt.

 

Inspiser alt utstyret ditt

Selv om hver båteier bør inspisere båten, utstyret og fritidsutstyret grundig i begynnelsen av hver sesong, bør de også ta seg tid til å se over gjenstander som vanntube, slepetau, festepunkter og andre relaterte gjenstander for å sikre at hver er sikker og i forsvarlig stand.

 

Sikkerheten begynner bak rattet

Som kaptein er det ditt ansvar å sørge for sikkerheten til passasjerene dine. Dette betyr å kjenne passasjerene dine, ikke kjøre under påvirkning av alkohol eller andre tankepåvirkende stoffer, og kjenne reglene og forskriftene knyttet til områdene du planlegger å ferdes i.

 

Før du begynner med vanntube …

Sørg for at tubekjøreren er klar og trygt plassert i tuben før du starter båten. Kontroller at båten, tuben og slepelinjen er fri for hindringer. Lag en plan med tubekjørerne i tilfelle de faller ut av tuben, slik at de vet hva de kan forvente og hva de skal gjøre.

Vær en ansvarlig båtfører

Først og fremst er båtførerens rolle å returnere tubekjøreren trygt til land. Dette betyr å se etter hindringer i vannet, andre båtfolk og opprettholde en ansvarlig hastighet.

 

Ved tauing av to eller flere tuber

Ved tauing av flere vanntuber må båtføreren utvise ekstra forsiktighet. Å kjøre i lavere hastigheter med færre svinger vil bidra til å forhindre kollisjoner eller alvorlige skader.

 

Utpek en som skal følge med

Å ha et ekstra sett med øyne er ikke bare praktisk, det er den ansvarlige tingen å gjøre. Spotteren er i stand til å holde konstant utkikk etter tubekjørere mens båtføreren navigerer trygt på vannet.

 

Ikke alle kjørere skal behandles likt

Vi kjenner alle den spreke, eventyrlystne 12-åringen i familien som alltid prøver å holde tritt med de eldre barna. Det er viktig å huske å sette grenser basert på sikkerheten til hver enkelt kjører. I stedet for å presse yngre ryttere utover sine grenser for å få plass til eldre ryttere på samme tube, la de eldre nyte en langsommere tur for å imøtekomme grensene til de yngre.

 

Ikke glem å bruke solkrem

Som med alle vannaktiviteter om sommeren, utsettes tubekjørere for mer sol enn om de er på land. Påfør solkrem på nytt regelmessig gjennom dagen og se etter tegn på solbrenthet.

 

Hold deg hydrert

De fleste tenker ikke på å holde seg hydrert når de leker i vannet hele dagen. Sørg for å pakke rikelig med drikkevann og minn passasjerene på at den bankende solen og piskende vinden kan dehydrere dem mye raskere enn under vanlige forhold hjemme.

Nå som du er klar for et tubeeventyr på sjøen, er det eneste som gjenstår å finne din neste Bennington-trimaranbåt hos en forhandler nær deg. Begynn å designe din drømme-Bennington-trimaranbåt i dag med vårt online designsenter, her kan du tilpasse hver funksjon for den perfekte båtopplevelsen med vanntubekjøring.

 

Kilder: https://www.discoverboating.com/resources/water-tubing-tips-boat-safety-tips-for-water-sports-tubing