Bennington er de offisielle IDYLL-båtene

IDYLL Festivalen har valgt Bennington som årets båtleverandør etter knallsuksess i fjor – og det ikke uten grunn. De sosiale og sjøsterke båtene skal pryde elva og skjærgården til både artister og publikums glede.

De første Bennington-båtene gikk ut fra verftet allerede i 1997, og nå leveres over 13 000 båter i året til kunder som har fått helt nye båtopplevelser på dagsturen i skjærgården eller på sjøen generelt. Båtene med sitt lekre design og gode kjøre- og sjøegenskaper har fått stor oppmerksomhet.

I Nord-Amerika er dette båttypen som vokser kraftigst, med et samlet volum på 120 000 båter i året, og Bennington er markedsleder. I fjor prydet Bennington-båtene elva i Fredrikstad under Idyll, og i år kommer båtene tilbake. Siden fjoråret har også Bennington blitt lansert i Sverige og Finland, i tillegg til Australia og New Zealand. Neste år står flere land i Europa for tur.

Bennington leder utviklingen innen denne kategorien og er global markedsleder innen «social boating»-konseptet. Båtene kjennetegnes av premium utførelse på alle detaljer og leveres tilpasset etter kundenes ønske. Båtene er svært stabile og passer perfekt for de som ønsker seg en sosial nytelsesplattform gjennom sommeren.

Social boating

Bennington har tre serier med skjærgårdsbåter fra 23 til 28 fot i en prisklasse fra kr. 980 000 til 2 800 000,-.

– Konseptet er «social boating», og ingen slår Bennington når det gjelder personkapasitet – og komfort for gjester og mannskap. Båtene kommer også godt utstyrt med koppholdere, stereoanlegg, LED-lys – og toalett og bysse om du ønsker det. Vi ser at trenden er at folk ønsker seg sosiale, stabile båter til allsidig bruk. En Bennington passer like bra som strandbåt, i dorgefart rundt i skjærgården til å kjøre vannski eller over lengre distanser, forteller salgssjef Linda Karlsen i Polaris Boats.

Solide sjøegenskaper

I Norge utstyres båtene med Yamaha-motor på hekken, og fartspotensialet ligger over 45 knop. Takket være skarpe trimaranskrog er båtene svært lettdrevet, drivstofføkonomiske og stabile. De går raskt i plan og har tilnærmet ingen planingsterskel, uansett hvor mange personer som er med på tur. Dessuten har båtene høstet god kritikk for sine sjøegenskaper, som beskrives som mye, komfortable og tørre uten sjøsprøyt om bord. Kapasiteten til Bennington går fra 11 til 18 personer, og motoreffekt er fra 150 til hele 90 hestekrefter. Bennington gir hele 10 års garanti på båtene.

I Østfold er det TB Rep og Service og i Vestfold er det Vestfold Maritim som forhandler Bennington-båtene. På Sørlandet forhandles Bennington av Båthuset Arendal og Båthuset Kristiansand. Takket være tidlige bestillinger er begge forhandlerne leveringsdyktige for årets sesong. Benytt anledningen til å se nærmere på flere av modellene utenfor Thai Market langs bryggepromenaden under IDYLL Festivalen. Bennington må oppleves!