Slik polerer du aluminiumsbåten din

Dagen du kjøper din Bennington aluminiumstrimaran er en spennende dag. En helt ny båt skinner vakkert, reflekterer solen og skinner på vannet. Det er perfekt. Men fra det øyeblikket du setter den i vannet, blir din dyrebare besittelse sårbar for elementene. Mineraler og kjemikalier, til og med organismene som lever i sjøen, vil samhandle med finishen på båten din, og dens flotte utgangspunkt vil begynne å dempes og falme hvis du ikke er årvåken. Allerede før du legger merke til overflateoksidasjonen, skjer det. Vær flittig og proaktiv i rengjøring og polering fra dagen du sjøsetter båten, og du vil nyte et vakkert, uberørt fartøy i mange sesonger fremover. Nedenfor er noen anbefalinger for å ta vare på din aluminiumstrimaran.

Riktig trimaranpleie starter alltid med vask og rengjøring. Skyll for hånd med en svamp og bøtte, eller bruk en slange eller en høytrykkspyler regelmessig for å fjerne alger, krepsedyr, vekster, rusk og opphopning.

Rensemidler er avgjørende for å holde aluminium rent. Finn et du liker, for eksempel Sharkhide eller Bio-Kleen og bruk som anvist. Sharkhide og Bio-Kleen tilbyr begge en rekke produkter for rengjøring, konservering og restaurering. Du må finne ut hva du prøver å oppnå for å velge de riktige produktene.

Dine Bennington-trimaranrør er laget av aluminium. Hvis du vil opprettholde den slående speilfinishen, invester i en god mekanisk poleringsmaskin. Vi anbefaler en som er kraftig, men skånsom. Dewalt, Makita og Porter-Cable er alle sterke utfordrere. Prosessen er noe arbeidskrevende, men den må bare gjøres noen få ganger i sesongen og tar cirka to timer for en 22 fots båt. Arbeid i små seksjoner, bruk en sirkulær bevegelse (eller s-kurve) for å polere rørene med den håndholdte maskinen etter rengjøring, og rengjør deretter igjen for å fjerne rester. Det siste trinnet er å påføre Sharkhide, en forsegler og et beskyttelsesmiddel som sikrer at du får mest mulig ut av ditt harde arbeid og innsats.

Når du har fullført disse trinnene, vil du se en båt som har en speilfinish. Besøk din lokale Bennington-forhandler i dag for flere vedlikeholdstips og -triks.