Slik forbereder du båten din for sommeren

For de fleste over hele landet er båtliv en sesongsport. Det betyr at når høst- og vintermånedene står for tur, må du ta deg tid til å lagre båten på riktig måte for vinteren. Heldigvis, når været begynner å varme seg opp igjen om våren, kan du avvintre båten din og gjøre deg klar for sjøen igjen.

Akkurat som når du forbereder båten din for vinteroppbevaring, må du følge en grundig og detaljert prosess når det gjelder avvintring av båten. Fortsett å lese for noen av våre beste fremgangsmåter for å forberede båten din for vår- og sommersesongen.

11 Båttips for å bringe trimaranbåten ut av vinterdvale

 

Sjekk din båtlisens og registrering

Du vil ikke kunne komme deg ut og nyte trimaranbåten din denne sesongen hvis du ikke har riktig lisens og registrering. Så sørg for å håndtere disse først!

 

Klargjøring av motoren

Motoren er hjertet i båten din og tar ofte mest tid når det gjelder vårklargjøring. Ta deg tid til å skifte olje og oljefilter.

 

Foreta justeringer

Be mekanikeren din om å kjøre en kompresjonstest, sjekke vannpumpen og forseglingene, sjekke alarmene, sjekke tennpluggene, bytte ut smøremiddel i den nedre enheten og utføre andre nødvendige tjenester i henhold til brukerhåndboken.

 

Sjekk vannvarmer/termostat

Vannpumper har vanligvis en levetid på rundt 2 år eller 200 timer. Sjekk at din ikke er varm, skyll systemet og bytt ut frostvæsken i henhold til spesifikasjonene i brukerhåndboken.

 

Sjekk væsker og bytt filter

Kontroller og skift alle andre væsker, inkludert girolje.

 

Sjekk batteristyrken

Sørg for at batteriet er fulladet, rengjort og fylt.

 

Sjekk lensepumpe

Kontroller at lensepumpen din er ren og fungerer som den skal.

 

Mal bunnen

For å forhindre korrosjon, sjekk bunnmalingen og mal om nødvendig.

 

Rens og voks skrog

Rengjør trimaranbåtens eksteriør med et marint rengjøringsmiddel. Avslutt med et lag voks.

 

Rengjør interiør

Sjekk setene, trekk, seilduk og vinyl for rifter, skitt og mugg. Utfør nødvendige reparasjoner og rengjør kun med rengjøringsmidler som er anbefalt av forhandleren.

 

Sjekk utstyrsbeholdningen

Forbered deg på vårens første båttur ved å sørge for at du har nødvendige gjenstander og riktig sikkerhetsutstyr som redningsvester, brannslukningsapparater, en padleåre, solkrem og nødsignaler.

 

Gjør deg klar for vår- og sommer-båtturer med Bennington

Trenger du flere tips eller er du klar for å handle din egen Bennington? Besøk din lokale forhandler i dag.