Grunnleggende om båteierskap

Å eie en båt er en utrolig glede og et stort privilegium. Du får oppleve gleden av nærheten til naturen mens du er vert for familie og venner på vannet, og lager minner som vil vare lenge etter at høysesongen vår er over.

Med båtens privilegium følger eierens ansvar. Du vil gjerne bli kjent med noen av de grunnleggende punktene ved å eie en båt. Når du har lært deg det viktigste, kan du komme deg ut på sjøen og begynne å ha skikkelig kvalitetstid.

Forsikring

Vil båten din være godt dekket av din huseierforsikring ved en ulykke? Finn ut om en «avtalt verdi»-polise eller en «faktisk kontantverdi»-polise (som koster mindre på forhånd) er bedre for deg. Forsikringsselskapet vil ta hensyn til størrelsen på fartøyet ditt, hvor fort det går, hva det brukes til, hvor mange som skal kjøre det og hva slags motor du har. Noen av variablene som avgjør kostnadene for forsikringen din inkluderer hvor du drar med båten, om du er sikkerhetssertifisert, om du har god kjøreatferd på land og til sjøs, og hva dine ansvarsgrenser og egenandel er i forhold til premiene dine. Ikke glem å bli forsikret for tauing av trimaranen din også.

 

Transport       

Perfekt tidspunkt for å snakke om transportering av båten. Vi har dekket dette emnet før, men det er alltid verdt en påminnelse. Når du er spent på å kjøpe din første trimaran, tenker du på det åpne vannet, solen i ryggen og vinden i håret. Men husk at du må ta båten til og fra sjøen. Å kjøre med båthenger er derfor en ferdighet man må mestre. Det krever trening og at man tar det rolig. Husk å ha dette i tankene når du bestemmer deg for størrelsen på båten din.

 

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid vårt hovedfokus når det kommer til livet på vannet. Ja, trimaraner er for rekreasjonsaktiviteter, men du kan ikke ha det virkelig gøy med mindre du er sikker på at du er forberedt på det verste tilfellet. Har du tatt kurs i båtliv? Kan du HLR? Har du alt kommunikasjonsutstyret du trenger i nødstilfeller? Du kommer langt med en mobiltelefon, men den er ingen erstatning for ekte beredskap.

Når du forstår det grunnleggende om båteierskap, er det på tide å designe en Bennington og finne en forhandler nær deg. Båtliv er en av livets store fornøyelser, og hvis du forstår risikoen og ansvaret, vil du lykkes bedre med å takle det som måtte oppstå.

 

Regelmessig vedlikehold

Alle båter skal vedlikeholdes på riktig måte. Din trimaran, som alle båter, møter mange flere naturlige elementer enn for eksempel bilen din. Planter, dyr og andre miljøfaktorer er av betydning når du tar trimaranen på sjøen. Legg til salt på listen hvis du drar på båttur i havet. Vask båten din ofte, fjern krepsdyr og annet som har satt seg fast på båten. Har den blitt sett på av en profesjonell båtmekaniker? Ta den med til forhandleren når det er nødvendig. Dette er ikke valgfrie gjøremål. Hvis du tar vare på båten din, varer den mange gledelige sesonger uten uhell.