Å lære barn å svømme

Visste du at omtrent 800 barn dør av drukning i USA hvert år? Dette er triste fakta, og det er nettopp derfor vannsikkerhet for barn er ekstremt viktig. Vannsikkerhet for barn handler om å vite hvordan man håndterer det å være i eller i nærheten av vann på en sikker måte, så vel som et annet viktig element i seg selv – å lære å svømme.

Hvis du planlegger å få barnet ditt til å mestre svømming, er dette muligens en av de beste foreldrebeslutningene du kan ta. Deres sikkerhet så vel som selvtillit og kultur vil alle være til stor nytte for resten av livet. Så, hvordan går du frem for å lære dem kunsten å svømme?

Svømmetrening: Det grunnleggende

Du kan enten lære dem selv, eller du kan få dem undervist av en profesjonell. Uansett, er det viktig å forstå er at svømmetrening, i seg selv, egentlig ikke består av trinnvise minibevegelser. Å lære å svømme innebærer repetisjon av faktiske metoder og aktiviteter i stedet for å sette sammen miniatyriserte, progressive trinn.

En virkelig nyttig ressurs som viser denne typen aktiviteter kommer til oss ved hjelp av en University of Florida-publikasjon med tittelen Teaching Children to Swim. Ifølge publikasjonen kan spill, lek og morsomme aktiviteter som å blåse bobler i vannet, dykke, flyte på overflaten og hoppe i vannet ha sine egne kumulative undervisningseffekter på eleven. Med repetisjon involverer hver aktivitet dermed en komponent av svømme- og vannverdenen som til syvende og sist bidrar til sluttspillet – barnet blir en dyktig svømmer.

 

Ytterligere tips og hensyn

Å delta i aktiviteter som de som er oppført i den ovennevnte UFL-publikasjonen vil gi barnet ditt den beste og mest direkte veien til vannsikkerhet og ferdigheter. Men i tillegg til slike aktiviteter, er det en rekke andre nyttige tips den voksne tilsynspersonen bør huske på. Det hjelper virkelig å huske følgende:

– Sørg for at barnet føler seg trygg og stressfri. De beste resultatene kommer alltid når slike distraksjoner enten er begrensede eller ikke-eksisterende.

– Gjør alle leksjoner og individuelle aktiviteter mer som spill. Moro og jakten på det er vanligvis de beste lærerne her.

– Sett en tidsplan. Studier viser at alle barn og deres læringsarbeid drar nytte av forutsigbarhet, mønster og en forståelig timeplan.

– Ikke legg for mye inn i enkeltstående læringsøkter. Alle de potensielle fordelene her kan viskes bort av et leksjonsformat som rett og slett er for langt eller slitsomt for de minste.

– Vær oppmerksom på ordlyden som brukes i instruksjonen. Barn er ikke født med å kjenne alle ordforrådene våre, og trenger noen ganger flere eller alternative beskrivelser for best mulig forståelse av et konsept.

Hvis barnet ditt betyr all verden for deg, invester i deres helse og sikkerhet ved å lære dem å svømme. Ikke bare stol på en redningsvest for å holde dem trygge eller for å lære dem noe av virkelig verdi.